SB Naantali 25 vuotta – ”Yhdessä eteenpäin…” NaSSesta ja VG-62:sta SB Naantaliksi
Julkaistu: 29.09.2023 20.11

SB Naantali 25 vuotta – ”Yhdessä eteenpäin…” NaSSesta ja VG-62:sta SB Naantaliksi

SB Naantalin 25-vuotiskatselmuksessa tarkastellaan tällä kertaa NaSSen ja VG-62 salibandyjaoston yhdistymistä.

Naantalin kokoisella paikkakunnalla kahden saman lajin seuran toimiminen ei ollut kovin järkevää, joten muutaman vuoden kestäneiden mietintöjen jälkeen sovittiin toimintojen yhdistymisestä. Kuten Turun Sanomien uutisessa todetaan yhteisen tulevaisuuden rakentaminen ja yhdistyminen vaatii oman aikansa ja sulattelunsa.

https://www.ts.fi/urheilu/1073966955

Seurat sopivat sulautumisen käynnistämisestä 21.3.2004 pitämässään yhteiskokouksessa. Kokouksessa olivat esillä jatkoyhteistyön mahdolliset vaihtoehdot, joita pitkän mietinnän aikana oli ehditty työstää. Valittavana oli joko jatko VG-62:n helmassa jaostona tai niin sanotusti ”uusi itsenäinen seura”. Molemmista vaihtoehdoista löydettiin sitä tukevia että poissulkevia tekijöitä. Valittuna ratkaisuna oli lopulta ”uusi seura”, joka oikeastaan oli jo olemassa, sillä NaSSen nimenmuutos riittäisi uudenlaiseen alkuun itsenäisenä salibandyn erikoisseurana. SB Naantali oli kokouksessa esillä NaSSen uudeksi nimeksi.

Kokouksessa linjaamassa naantalilaisen salibandyn uutta ajanjaksoa oli viisi henkilöä:

  • Lauri Laakso, VG-62 salibandyjaoston puheenjohtaja
  • Aarno Niemi,VG-62 salibandyjaoston hallituksen jäsen
  • Tapio Leonsaari, NaSSen hallituksen puheenjohtaja
  • Timo Renberg, NaSSen hallituksen jäsen
  • Tomi Finnberg, NaSSen hallituksen jäsen

Kyseiset herrat pitivät asian edistämisessä hyvää vauhtia. Salibandyjaoston irtautumisesitys VG-62 ry:n johtokunnalle lähetettiin 24.3.2004. Emoseura VG-62 päästi jaoston irtaantumaan myönteisessä yhteistyöhengessä eikä edes jaoston varoista syntynyt erimielisyyksiä. Ensimmäinen SB Naantali nimissä lähetetty tiedote molempien toimijoiden jäsenille on päivätty 29.3.2004. Tiedotteeseen voit tutustua linkissä. Seuraavaksi oli vuorossa NaSSen vuosikokous, joka pidettiin Viking Linen Amorella aluksella 3.4.2004. Vuosikokouksessa päätettiin muuttaa muun muassa yhdistyksen hallituksen jäsenmäärää sekä ”seuran nimi päätettiin muuttaa SB Naantaliksi ellei uusi hallitus esitä muuta nimeä seuralle”.

Vuosikokouksen valitsema uusi hallitus, joka muodostui sekä NaSSen että VG-62 edustajista, piti järjestäytymiskokouksen 15.4.2004 ja vuosikokouksen antamin valtuuksin päätti yhdistyksen viralliseksi nimeksi Salibandy Naantali ry – lyhennettynä SB Naantali tai SBN. Yhdistysrekisteriin uusi nimi merkittiin 18.8.2004.

SB Naantalin toiminnan käynnistämisestä laadittiin erillinen lehdistötiedote sekä pidettiin tiedotustilaisuus Naantalin Kylpylässä 13.5.2004. Sen aineistosta saa hyvän käsityksen minkälainen toimija seura oli kesällä 2004.

Perinteisen lehdistön lisäksi tapahtuma sai kommentointia salibandyä seuraavissa sivustoissa. Avokatsomo-sivustolla Samuli Laukka kommentoi aihetta artikkelissaan mm. seuraavasti:

” Seurojen yhdistämistä on Naantalissa puuhattu jo pidemmän aikaa. Lähellä liittoa oltiin jo pari vuotta sitten, mutta päätös syntyi vasta tämän kevään neuvotteluissa. Yhtenä suurena syynä yhdistymiseen oli junioritoiminnan kehittäminen.

Uuden joukkueen nimeä olisi voinut kyllä hioa vähän innostavammaksi. Hyvä että nimiä VG-62 ja NaSSe ei lähdetty yhdistämään millään kierolla tavalla, mutta ”SB Naantali” kuulostaa jotenkin perin yksinkertaiselta. Liian värittömältä.

Värittömyys on suomalaisten urheiluseurojen nimissä turhan usein vaivaava probleema. Moittijana minun pitäisi varmaan keksiä parempia ehdotuksia, mutta vaikeahan se on näin äkkiseltään mitään veistellä.”

Tällä värittömällä nimellä on nyt toimintaa pyöritetty jo yli 19 vuoden ajan. No matkan varrelle mahtuu sitten kyllä väriäkin.